Wij zijn The Substitute, een community van duurzame merken en professionals in de interieur en verbouw sector. En 1 keer per jaar organiseren wij

De Duurzame Woonbeurs.

De Duurzame Woonbeurs wil consumenten inspireren met een groot en breed aanbod op het gebied van duurzaam wonen in en om het huis.

 

Wij willen laten zien dat duurzaam prachtig is, eigentijds en ook betaalbaar. Dit doen wij door alle toffe duurzame woonmerken samen te brengen onder één dak. Upcycle design, tweedehands, biologisch groen, vintage en circulair design zijn slechts een kleine greep uit het aanbod van de Duurzame Woonbeurs. 

Organisatie

Onze Missie

Met The Substitute willen wij de duurzaamheidstransitie in de interieur- en verbouwbranche versnellen. De Duurzame Woonbeurs is hiervoor een van onze belangrijkste activiteiten. 

 

Nieuw is niet altijd beter, integendeel, nieuwe spullen produceren is het meest vervuilende wat we aan het doen zijn.  Nieuwe auto’s, meubels, electronica, kleding. Allemaal spullen. Spullen die energie kosten om te maken, te vervoeren, te verpakken en te verkopen. En die er weer voor zorgen dat we veel teveel weggooien. Afval wat slechts deels gerecycled wordt. In ‘woning- verbouwing en inrichting’ wordt nog te weinig gelet op de footprint. 

Doelen van DDWB

  • Consument brede keuze geven op het gebied van   duurzaam inrichten  & verbouwen 

  • Een eigentijdse 'eco-experience' bieden voor bezoekers

  • Positief inspireren en leren over duurzme keuzes

  • Urgentie creëren voor duurzaamheid in interieur & verbouw, media offensief vlak voor en tijdens beurs

  • Bijdragen aan doelstellingen van de circulaire stad en de doelstelling om afval als grondstof te behandelen.

  • Duurzaam voorbeeld voor andere beurzen; modulair & herbruikbaar standconcept , CO2 neutraal, NO plastic, recycling etc.

  • Duurzame merken en makers een podium geven.

Wij hebben daarom de SUB methode ontwikkeld waarmee je op een heel makkelijke en logische manier het meest duurzame pad volgt bij de (her)inrichting of verbouwing van een woning. Meer over deze methode en de rest van onze activiteiten vind je op de website van The Substitute.

De Duurzame Woonbeurs wordt georganiseerd door The Substitute

Post & bezoekadres:

Keizersstraat 25 1011GD AMSTERDAM         

machteld@thesubstitute.nl

marieke@thesubstitute.nl