• Marieke Kamphuis

De verborgen impact- Babette Porcelijn

De verborgen impact is voor mij hét boek dat mij enorm veel inzicht heeft gegeven in de impact die ik heb op deze aardbol en hoe ik mijn impact het beste kan verkleinen.


Als consument hebben we namelijk veel meer impact dan we denken. Deze impact zit hem vaak niet alleen in het gebruik van de spullen die we kopen, zoals het stroomgebruik voor onze elektrische apparatuur of de uitstoot van onze auto. Maar veel meer nog in het maken en vervoeren van deze spullen, vanuit de andere kant van de wereld. De meeste impact heeft al plaatsgevonden nog voordat we een product in de winkel kopen. Deze impact is niet zichtbaar en noemt Babette in haar boek verborgen impact.


“Slechts 21% van onze impact is zichtbaar. De overige 79% van onze impact, o.a. voor het maken en het vervoer blijft doorgaans verborgen.”- Babette Porcelijn

Dus als jij weet waar jouw grootste verborgen impact zit is er nog heel veel ruimte om die te verkleinen. Dat is goed nieuws! Wil jij weten waar jouw grootste impact zit en hoe jij jouw impact op een leuke & effectieve manier omlaag kan brengen? Bezoek dan een van mijn workshops tijdens de Duurzame Woonbeurs.


Meer weten? Lees snel verder over de Verborgen impact op www.Studio17C.com
22 keer bekeken

2019 Conscious Interior BV - organisatie: The Substitute - disclaimer en privacy voorwaarden

NDSM PLEIN 90C   1033WB AMSTERDAM     +31653153250    

machteld@deduurzamewoonbeurs.nl   

marieke@deduurzamewoonbeurs.nl